PROVOCACIONS D'ESTIU: LA FÀBRICA DE GELATS

Avui us presento una provocació d'estiu. Una activitat per a totes les edats, ja que tothom pot gaudir i crear en tantes versions com doni de sí la imaginació. 

La fàbrica de gelats és un espai de creació amb material totalment variats per a fabricar tot tipus de gelats: de maduixa, de menta, amb topping, amb xarop... Gelat de lluna, gelat de gespa acabada de tallar, gelat de petons i abraçades... T'imagines el teu gelat?

Ingredients per a la creació de la fàbrica de gelats:
  • Pasta de sal amb colorant. 
  • Decoracions diverses: pedretes de colors, paraigüetes hawaians. 
  • Purpurina (no pot faltar i en grans quantitats!). 
  • Culleretes de gelat.
  • Pots i recipients diversos (jo vaig fer servir motllos per magdalenes, de silicona; plats, pots de metall...). 
  • Culleres per agafar els gelats. 
  • Pals per fer polos.
  • Tot el que trobis per casa que pugui servir.
Per fer la pasta de sal faig servir un got de sal, un got d'aigua i dos de farina. Es barregen bé i es va afegint farina, si fes falta. Faig servir colorant alimentari per a donar color a la pasta. En algunes ocasions també he afegit unes gotes d'aroma (vainilla, lavanda, maduixa, llimona...). 






    Per a presentar el material vaig escollir un plàstic tipus mirall, per donar un toc diferent a la superfície de creació.





    El joc comença manipulant la pasta de sal, agafant-la amb les culleres, omplint i buidant pots i... afegint molta molta purpurina!





    Un material poc estructurat amb una provocació determinada. Hi ha qui va fer gelats, però d'altres, simplement, van manipular els materials. Alguns van fer pastissos i uns altres es dedicaven a observar i a apropar-se tímidament. 

    Tot s'hi val, en el joc les normes les posa l'infant. I quan es tracta de crear, la única norma vàlida és respectar a tothom i al material. La creació és l'expressió més profunda d'un mateix, així que ningú pot indicar com fer-ho. 

    Us convido a provar aquesta experiència a casa, a l'escola... La textura de la pasta de sal és molt especial i combinat amb tots els altres materials, es converteix en hores i hores de diversió i creació!


    AVÍS! La casa pot quedar molt purpurinada!

    Comentaris

    Entrades populars