142è ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DE MARIA MONTESSORI















"El camí de l'educació ha de seguir el camí de l'evolució: caminar i mirar sempre més enllà de manera que la vida de l'infant s'enriqueixi cada vegada més". Maria Montessori.


 Maria Montessori va ser una educadora, científica, metge, psiquiatra, filòsofa, psicòloga, feminista i humanista italiana que va fundar la Casa dels Nens, espai on els infants anaven fent sense la supervisió d'un adult. Montessori considerava que els infants havien de tenir llibertat i un ambient preparat amb materials adequats, per a aprendre. 

El mètode que va crear María Montessori es basa en:
  • Permetre la llibertat de moviment dintre de l'aula i a l'escola.
  • Oferir materials específics amb els quals els infants puguin passar d'allò concret a l'abstracció, al seu propi ritme. 
  • Llibertat dels infants per a escollir la feina que es desitgi per a cada moment. 
  • Barreja d'un mínim de tres edats dintre de la mateixa aula (per a evitar els excessos de competitivitat i fomentar la cooperació entre els infants). 
  • Evitar la limitació temporal en l'ús dels materials de forma que s'ajudi a aconseguir elevats graus de concentració. 
  • El mestre/a, format en el mètode, presenta els diferents materials i es converteix en un observador que reduïrà al mínim les intervencions i confiarà en la voluntat natural de la feina dels infants. 

Per a celebrar aquest dia especial, us deixo alguns enllaços i vídeos on podeu trobar informació sobre María Montessori. Espero que els gaudiu!






I una web molt interessat amb moltíssima informació sobre Montessori:



A continuació us deixo l'enllaç a la pel·lícula Maria Montessori, una vita per i bambini, dirigida per Gianluca Maria Tavarelli. Està subtitulada al castellà i es divideix en dues parts, cadascuna de les quals té una durada d'una hora i mitja.







Comentaris

Entrades populars