LÍNIES DE NAZCA (PERÚ)

El comentari del Sergio a l'article sobre Land Art ha despertat la meva curiositat sobre les línies de Nazca. Es tracta d'unes línies, que formen figures amb formes geomètriques o d'animals, que van ser traçades sobre el terra per la cultura Nazca (del s. I al VI d.C) al Perú. La gràcia està en el fet que aquestes línies només poden ser observades íntegrament des del cel.

Són moltes les preguntes que es fan entorn a això: quin era l'objectiu dels artistes? com van poder construir aquestes figures (de grans dimensions) sense poder veure tota la seva obra? Alguns estudiosos del tema pensen que va ser obra d'éssers que no són d'aquest món. En qualsevol dels casos resulta una activitat molt interessant per a realitzar amb els nostres alumnes: realitzar un dibuix d'un sol traç, sense aixecar el llapis del paper (el tema de les dimensions ja és més complicat...).

Comentaris

  1. la verdad es que son una obra tan descomunal que uno no puede llegar a imaginarse como podrían haber ideado algo así en aquella época.
    pero la cultura precolombina está llena de curiosidades, no conocían la forja del metal y eran capaces de tallar piedras y hacer pirámides.
    fascinante!
    un saludo!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars